hrende
JAVNI POZIV ZA DOSTAVU PONUDA za usluge suorganizacije manifestacije “Zelinsko ljeto 2023.“

JAVNI POZIV ZA DOSTAVU PONUDA za usluge suorganizacije manifestacije “Zelinsko ljeto 2023.“

Temeljem Odluke Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Svetog Ivana Zeline,  Turistička zajednica grada Svetog Ivana Zeline, 8. ožujka 2023. raspisuje:

JAVNI POZIV ZA DOSTAVU PONUDA  za usluge  suorganizacije manifestacije “Zelinsko ljeto 2023.“:

Privitci:

 

Srodni sadržaj (po oznakama)

 • Turnir hodometa!
  Pozivamo Vas na prvi turnir hodometa!
  Turnir će se održati u petak, 17. ožujka 2023. g. u Sportskoj dvorani s početkom u 16,30 h.
  U cilju nastavka razvoja i popularizacije hodometa u RH, nove rekreacijske igre za starije osobe, Udruga Sijede vrijede uz domaćinstvo NK Zelina, te pokroviteljstvo Nogometnog saveza Zagrebačke županije i HNSa organizira PROMOTIVNI TURNIR HODOMETA U SV. IVANU ZELINI, kao prvi na području Zagrebačke županije.
   
   
  Snimka zaslona 2023 03 15 083909
  Snimka zaslona 2023 03 15 083926
   
 • U okviru projekta “Hrvatska prirodno tvoja” u Sv. Ivanu Zelini posađeno je 16 sadnica stabala Javora mliječa

  U okviru projekta “Hrvatska prirodno tvoja” (“Croatia naturally yours”) u Sv. Ivanu Zelini posađeno je 16 sadnica stabala Javora mliječa (Acer platanoides L.)  

   

  Na 20. sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, održanoj 21. prosinca 2022. godine, članovi Turističkog vijeća usvojili su Odluku o raspodjeli sredstava lokalnim turističkim zajednicama za nabavu sadnica stabala u 2022. i 2023. godini u okviru projekta “Hrvatska prirodno tvoja” (“Croatia naturally yours”).

  Riječ je o nešto više od 1,2 milijuna kuna koji su raspoređeni na ukupno 116 turističkih zajednica sukladno njihovim prijavama za nabavku sadnica stabala  koje su namijenjene turističkim destinacijama u cilju smanjenja ugljikova otiska. Na ovaj će način Hrvatska doprinijeti ispunjenju ciljeva iz Glasgowske deklaracije o šumama i korištenju zemljišta – Glasgow Declaration on Forests and Land Use, kao i daljnjem održivom razvoju turizma.

  Sukladno navedenoj Odluci, Turistička zajednica grada Svetog Ivana Zeline financirala je nabavku novih sadnica. U suradnji s Gradom Sveti Ivan Zelina i tvrtkom Beton Koritnik 21.2.2023. posađeno je ukupno 16 novih sadnica stabala javora mliječa (Acer plantanodies L.) uz park ŠRC-a Sveti Ivan Zelina  gdje se nalazi novi pumptrack poligon, višenamjenski sportski centar, dječje igralište, košarkaško, nogometno i hokej igralište te teren za odbojku na pijesku. Grad Sveti Ivan Zelina financirao je sadnju i kolčenje stabala, a dobavljač tvrtka Beton Koritnik donirao je razliku u visini stabala kako bi već u startu imali viša stabla. Sva stabla su umjesto minimalnih 1,40 m sada visine između 4 i 5 metara. Zelinske komunalije redovno će održavati posađene sadnice stabala. Turistička zajednica grada Svetog Ivana Zeline podržava projekte održivog razvoja te se vrlo rado uključila ovaj projekt oplemenjivanja urbanih površina s ciljem smanjenja ugljikovog otiska, a želja nam je nastaviti sa projektom i slijedećih godina, te se nadamo da će se uključiti i šira lokalna zajednica. Sve sadnice označene su oznakom održivosti hrvatskog turizma „Hrvatska prirodno tvoja – Croatia  naturally yours te su unesene u aplikaciju za praćenje sadnje Europske agencije za okoliš (European Environment Agency) pod nazivom MapMy Tree.

  Planting action Number of planted trees: 16 Type of tree: Broadleaved?? Type of action: Planting Year of planting: 2023? Land type: Urban or peri-urban area? https://mapmytree.eea.europa.eu/#/action/detail/ctz/934

 • 23. Turistička burza PUT
  učer smo sudjelovali na poslovnoj radionici - workshop B2B 23. Turističke burze PUT koja se održala u hotelu Garden Hill u Velikoj Gorici. Na radionici smo predstavljali Grad Sveti Ivan Zelinu te projekt udruženih turističkih zajednica Samobora, Jastrebarskog i Svetog Ivana Zeline - Go wine!
  U sklopu radionice, svim sudionicima smo uz promotivne materijale ponudili zelinske loparke te vino zelinskih vinara.
  Turistička burza PUT jedan je od značajnijih hrvatskih turističkih susreta, a organizira ju DMK Vall 042 u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija UHPA. Ovo događanje okuplja djelatnike iz agencijskog poslovanja, hotelijerstva, pružatelja turističkih usluga, sustava turističkih zajednica i turističkih novinara.
 • Obavijest !
 • Turističke brojke nam opet rastu, te su iznad očekivanja unatoč globalnoj pandemiji!

  Da je Sveti Ivan Zelina sve zanimljiviji ne samo domaćim nego i stranim turistima, svjedoči porast broja noćenja i dolazaka iz godine u godinu. Mi se ne uspoređujemo s predpandemijskom 2019. jer smo i u 2020. godini bilježili rast noćenja od 15,91%.

  U odnosu na prošlu godinu zabilježeno je 79,89 % više turističkih noćenja, a porastao je i broj dolazaka za 162,08%.

  Što se strukture gostiju tiče i to se promijenilo, sada na strane goste otpada 55,5% noćenja, a na domaće goste 44,5%.

  Iako su zadnje dvije godine svima posebno izazovne, a turističkom sektoru pogotovo, raste nam broj privatnih iznajmljivača, što govori o razvoju turizma u našoj destinaciji.

  2015. godine smo imali 2 objekata sa 18 smještajnih jedinica / 39 kreveta. 2021. godine imamo 28 objekata sa 52 smještajnih jedinica / 153 kreveta.

  Za ovu godinu imamo u najavi  za otvaranje još najmanje 5 novih objekata za smještaj, te očekujemo nastavak trenda dobrih brojki.

 • Nove razglednice našeg Grada
  Želite li nekome poslati razglednicu?
  Dođite po svoj primjerak u naš ured!
  Nove razglednice Sretnih koordinata vas čekaju
   

Kontakt

 • Trg Ante Starčevića 13, 10380 Sv. Ivan Zelina, HR
 • +385 1 2061 808
 • OIB: 60155307304

Radno vrijeme

PON-PET

07:00 - 15:00 h

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.