ZAMKA

Zelinsko amatersko kazalište "ZAMKA"- djeluje pri Pučkom otvorenom učilištu Sv.Ivan Zelina od 1993. godine. Već u prvim godinama postojanja "ZAMKA" se predstavila nizom uspješnih ostvarenja. Posebno treba istaknuti predstave "Petrica Kerempuh i spometni osel", "Mišolovka", "Isus u snack baru", "Marija pomoćnica" i dr.

Od 1999, "ZAMKU" vodi Božidar Smiljanić, pod čijim vodstvom "ZAMKA" niže uspjehe. Predstavom "Dirigent", "ZAMKA" je učestvovala na 45. festivalu kazališnih amatera Hrvatske na Visu, gdje je proglašena najboljom predstavom. U kazališnoj sezoni 2005./2006. umjetničko vodstvo preuzima akademski glumac Anđelko Petric. Uprizoreno je djelo Frana Galovića "Tamara". Mladi Zamkin glimac Goran Bičak postavio je na scenu predstavu „Matijaš grabancijaš dijak“ i „Samofalni bojovnik“.

Od 2007. godine "Zamku" vodi Štefica Fanjek, koja na scenu postavlja samo svoje autorske radove. Iste godine pokreće i dječju scenu. Nižu se predstavae „Fačuk“, „Hudi beteg“, „Izborna doganjka“, „I to ti je život“, te predstave za djecu „Božić kao bakja“, Znno sreće“, „Jankičevi jadi“, „Jezuš nam se rodil“, „Prevareni grof“, „Božićna priča“, „Čudesna šuma“ , te kratki skečevi. „Internet“, „Negda i denes“. Najveći uspjeh postigla je predstava „Štefek soldat“ (17 nagrada na festivalima širom zemlje).

U 2013. godini, Zamka slavi dvadeset godina uspješnog rada, pa je tome u čast, u suradnji sa kazalištem Svarog, izvedena predstava „Gospođa ministarka v Svetom Ivanu“ , sa kojom su uz predstave „Sretna žena“ i monodramom „Ljubavne brige“, učestvovali na 16. smotri kazališnih amatera Zgrebačke županije.

Gostujući diljem Hrvatske i van nje, Zamkine predstave i glumci osvojili su brojne nagrade stručnih tijela festivala i publike.

Zelinsko amatersko kazalište "ZAmKa"

10380 Sveti Ivan Zelina, Vatrogasna 3
Telefon: 01 / 2059 - 062
Web: http://www.pou-zelina.hr/
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Više u ovoj kategoriji: « HPD Zelina Galerija Sveti Ivan Zelina »

Kontakt

  • Trg Ante Starčevića 13, 10380 Sv. Ivan Zelina, HR
  • +385 1 2061 808
  • OIB: 60155307304

Radno vrijeme

PON-PET

07:00 - 15:00 h

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.