Taverna 1860 iz Sv. Ivana Zeline među najboljih 100 restorana Hrvatske!

Taverna 1860 iz Sv. Ivana Zeline među najboljih 100 restorana Hrvatske!

  • OBJAVLJENO 29. 09. 2023. | ZADNJA PROMJENA 29. 09. 2023.

Proglašeni najbolji restorani u Hrvatskoj, u 28. izdanju knjige “100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi specijaliteti 2023/24”, na čijoj se listi prvi puta našao i jedan iz Sv. Ivana Zeline

Veliko priznanje za rad i trud restoranu „Taverna 1860“

Ove godine glasalo se za više od 2.400 restorana, a glasalo je više od 20.000 gostiju. Osim samih gostiju, i sami ugostitelji su kroz upitnike davali svoje ocjene, dok je konačnu riječ, kao i svake godine, dao Časni odbor projekta. 

Članovi Časnog odbora odlučili su da se titula Restaurant Croatica 2022. dodijeli restoranima koji su dobili glasove i gostiju i struke, te imaju kapaciteta za zadovoljavanje potreba zahtjevnijih gostiju, a otvoreni su otvoreni gotovo cijelu godinu.

Svi znamo da se gosti u destinaciji žele osjećati posebno, a posebno će se osjećati kada probaju nešto što nisu vjerojatno nigdje drugdje. Stoga čuvajte i nudite svaku svoju posebnost, makar to bio i samo začin iz vašeg vrta, ili namirnica od susjednog dobavljača. To je ono što čini razliku, istaknula je voditeljica projekta - prof. Karin Mimica.

Upoznajte restoran „Taverna 1860“:

Lijepo uređen podrumski prostor ove taverne odiše toplinom, u njemu se ističu zidovi od stare cigle, namještaj od drva i kovanog željeza, niše ispunjene vinskim bocama i stari radio na polici. Kao da ste u velikom ladanjskom dnevnom boravku. Dojmu pridonose keramički tanjuri i pladnjevi u skladu s tradicionalnim, domaćim jelima, koja se ovdje poslužuju. U ovom prekrasnom objektu iz 1860. godine, koji je smješten uz glavnu cestu u centru Donje Zeline, svakodnevno se od 10 do 14 sati mogu pojesti odlični gableci. Ponuda mesa s roštilja uvijek je dobar izbor jer ga nabavljaju s domaćih farmi, a kotleti, lungići i pljeskavice su sočni, fino pečeni, servirani uz domaće namaze. Osim odličnih burgera nude i zanimljiv riblji menu, a imaju i ponudu za vegane. Slasna jela koja oduševljavaju goste priprema chef kuhinje Goran Lemić, kuhar s ogromnim internacionalnim iskustvom koji je radio u eminentnim domaćim restoranima (Interkontinental, Okrugljak). Majstor je meksičke i španjolske kuhinje, a svoje iskustvo i znanje želi spojiti s domaćom kuhinjom, te svojim gostima sprema nezaboravne gastro doživljaje. Tomo Kotarski je somelier, barista i vinski pjesnik s dugogodišnjim iskustvom u restoranskom poslu koji će vam odlično sljubiti vina s mesnim specijalitetima. „Želimo biti drukčiji“ - kažu Goran i Tomo, vlasnici ovog prekrasnog restorana a slogan i moto samo to potvrđuje: „Život je kratak-okus traje!“ Prostor nudi i mogućnost organiziranja manjih svečanosti do 65 osoba, a prekrasna vrtna terasa i dječje igralište samo upotpunjuju kompletnu ponudu za cijele obitelji i društva.

Čestitamo restoranu Taverna 1860, te Tomi Kotarskome i Goranu Lemiću na iznimnom uspjehu!

Označeno u:

Kontakt

  • Trg Ante Starčevića 13, 10380 Sv. Ivan Zelina, HR
  • +385 1 2061 808
  • OIB: 60155307304

Radno vrijeme

PON-PET

07:00 - 15:00 h

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.