JURA`S COUNTRY HOUSE, kuća za odmor

JURA`S COUNTRY HOUSE, kuća za odmor

Vrsta smještaja / Kategorija: Ruralna kuća za odmor ***

Grad/mjesto: Sv. Ivan Zelina

Ulica i kućni broj: Ulica Čegci 83

Osoba za kontakt: Zoran

Mobitel: +385 97 626 7650

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Web stranica: perfectbooking.eu

Facebook: Juras country house

Jezik za kontakt: HR, EN, DE

Površina objekta m2 : 110

Sobe/kreveti: Spavaća soba 1: 1 krevet za 1 osobu  i 1 bračni krevet, Spavaća soba 2: 1 krevet za 1 osobu  i 1 bračni krevet, Dnevni boravak: 2 futona

Ukupno osoba: 8

Prijava od: 14h

Odjava do: 10 h

Nalazimo se na rubnom dijelu grada Sv. I. Zeline, okružen šumom i vinogradima usred zelenila hrvatskog Prigorja. Prilaz je asfaltirani i noću osvijetljen. Udaljenost od centra mjesta je 1,5 km. Vrlo mirno okruženje idealno za odmor, šetnje, biciklizam i slično. Imanje se sastoji od dvije zasebne kuće koje su smještene unutar vinograda, travnjaka i osmišljene hortikulture. Sve je ograđeno visokom ogradom, djelom od vinove loze, što garantira privatnost i mogućnost smještaja kućnih ljubimaca. 

Mogućnost dogovora za catering i dostavu pića i sl.

 

ČAROBNI ZELINSKI VILINSKI PARK /  “Zelina’s enchanted fairy park”

juras_country.png

KUĆA ZA ODMOR „JURA'S COUNTRY HOUSE”

Vlasnici su u horoskopu: DJEVICA – ovom znaku pripada orašasto drveće, razgranato i isprepleteno: orah, lješnjak i badem, te RIBE – ovom znaku pripada drveće kao što je hrast, javor, lipa ili smokva koje ima sasvim prihvatljiv energetski utjecaj; isto tako mimoza, drvo banane i palme, sve tropsko drveće, kao i ono koje raste po morskim otocima i sve podvodne biljke.

Drvo: smreka. Biljke: lavanda, lovor višnja, ružmarin.

Ružmarin je poznat po jačanju sjećanja i pomaganju rada mozga i često se kultivirala u vrtovima. Poznat je kao kompas korova ili polarne biljke, stoga se često uzgaja u kuhinjskim vrtovima, a za tu se biljku kaže da predstavlja dominaciju dame kuće. Također je poznato da daje ukusnu aromu divljači i peradi. Upotrebljavana je čak i kao božićni ukras. Rimski svećenici upotrebljavali su ružmarin kao tamjan u vjerskim obredima, a za mnoge se kulture zna da se biljka upotrebljavala kao zaštita od zlih duhova i vještica. U Engleskoj je paljena u domovima onih koji su umrli od bolesti i stavljana na ljesove prije nego što je grob bio zatrpavan. Za čarobnu upotrebu treba paliti ružmarin (najbolje kao eterično ulje u mirisnoj svjetiljki) da se pročisti negativna energija. Dobro je i grančice ružmarina staviti na ulazna vrata kako bi se štitili ljudi koji tamo žive, a dobra je zaštita i od mogućih provalnika, da ne ulaze. Upotrebljava se i kao zaštita za vjernost ljubavnika, a bila je dar i gostima na svadbama. Ružmarin je povezan s Afroditom, grčkom božicom ljubavi – dokaz je za to da pojedine slike ove božice prikazuju i ružmarin. I u nekim dijelovima Hrvatske još uvijek je običaj dijelovima da se sve koji su pozvani na vjenčanje i svadbenu svečanost okiti grančicom ružmarina. Roger Hacket (1607.) rekao je: „Govoreći o moćima ružmarina, nadilazi sve cvijeće u vrtu, hvaleći čovjekovu vladavinu, pomaže mozgu, jača memoriju i vrlo je dragocjen kao zaštita za glavu, a važno je svojstvo ružmarina da utječe na srce.” Kako navodi Herb Society of America, ružmarin je korišten od vremena ranih Grka jer su znanstvenici često nosili vijenac od ove biljke na glavi kako bi pomogao njihovu pamćenju tijekom ispita. U devetom je stoljeću Karlo Veliki inzistirao da se biljka uzgaja u njegovim kraljevskim vrtovima, kolonjska voda koju je upotrebljavalo Napoleon Bonaparte napravljena je s mirisom ekstrakta ružmarina, a biljka je također bila tema i mnogih pjesama te se spominje u čak pet Shakespeareovih predstava.

Kuća pjeva u ritmu: Elvis Presley, If I Can Dream

Poveznica: https://www.youtube.com/watch?v=0q3PpEX4sNk

HOLIDAY HOME “JURA’S COUNTRY HOUSE”

Owners’ zodiac signs: VIRGO – this sign is related to nut trees with stretching and intertwining branches: walnut, hazelnut, almond, and PISCES - trees such as oak, maple, linden or fig have an acceptable energetic influence on this zodiac sign. The same goes for mimosa and banana trees and palms, as well as all tropic trees, trees growing on islands and underwater plants.

Trees: fir tree, Plants: lavender, cherry laurel, rosemary.

Rosemary is known for its memory-enhancing properties and brain function facilitation, and is thus often cultivated in gardens. As it is often grown in kitchen gardens, it is said to represent the dominance of the lady of the house. In cooking, it provides a delicious taste to game and poultry. It is sometimes even used as a Christmas decoration. Roman priests used rosemary as incense in religious ceremonies, and it is known in many cultures to have been used as protection against evil spirits and witches. In England, it was burned in the homes of those who died of illness, and it would be placed on graves before the grave was backfilled. In rituals, rosemary is burned (preferably as essential oil in an aromatherapy lamp) to purify negative energy. It is also good to place rosemary sprigs at the entrance doors to protect the people living in the house and to divert potential intruders. It is also used for ensuring the fidelity of lovers and as such it is given as a gift to guests at weddings. Rosemary is associated with the goddess Aphrodite, the Greek goddess of love, as evidenced by some images depicting this goddess with rosemary. In Croatia, it is still customary in some parts of the country to attach a small sprig of rosemary to everyone invited to a wedding and a wedding celebration. Roger Hacket (1607) said: "Speaking of the powers of rosemary, it surpasses all flowers in the garden, praising human dominion, aiding the brain, enhancing memory, and is very valuable as protection for the head, but a significant property of rosemary is that it affects the heart." According to the Herb Society of America, rosemary has been used since the age of early Greeks. At that time, scholars used to wear rosemary wreaths on their heads in order to help them think during exams. In the ninth century, Charlemagne insisted on planting rosemary in his royal garden, and Eau de Cologne that Napoleon Bonaparte loved using was made from the rosemary extract. This plant was also a topic of many poems and is mentioned in even five Shakespeare’s plays.

The house resonates in the rhythm of the song: Elvis Presley, If I Can Dream

Link: https://www.youtube.com/watch?v=0q3PpEX4sNk

 

Kontakt

  • Trg Ante Starčevića 13, 10380 Sv. Ivan Zelina, HR
  • +385 1 2061 808
  • OIB: 60155307304

Radno vrijeme

PON-PET

07:00 - 15:00 h

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.